​Om Harald

den nye sammenslutning af danske tandlæger

Vi har samlet os på tværs af Danmark og stiftet noget så klassisk dansk som et kooperativ. Et kooperativ af selvstændige, lokale tandlæger, der er enige om at drive en bæredygtig forretning, der vil tilbage til fremtiden. Tilbage, fordi vi tror på andelstankens principper om fælles, aktivt medejerskab. Til fremtiden, fordi gode tandlæger er bedst for enden af både bor og bord, hvor vi har indflydelse på, hvordan vi sikrer den bedste behandling af både patienter og kolleger.

Andelsbevægelsen var i sin tid ’disruption’ inden for landbruget med en positiv indvirkning på hele samfundet, som stadig mærkes i dag. Nu er tiden kommet til tandlægefaget, som ikke bare bør leves fra hånden til munden. Vi bliver ikke de bedste udgaver af os selv ved at lade andre overtage ansvaret for vores klinikker. Og selv om vi bestemt tilslutter os tanken om moderne ledelse, bekender vi os samtidig til kooperativet: Hver for sig er vi for små og isolerede. Sammen er vi store nok til at have sundhedsmæssig indflydelse, være moderne og involverende og være tæt på patienterne. Dem, som det handler om.

Enhver tandlæge med respekt for sig selv og sine patienter ved, at en krone ikke bare er en krone, men en investering.

Patienterne investerer deres penge og tillid i os, som til gengæld investerer vores erfaring og ekspertise i dem. Pointen er, at forholdet bygger på gensidig respekt. Derfor går der en lige linje mellem vores forretningsmodel og vores måde at behandle patienter på. Vi er hverken kyniske profitmagere eller alvidende professorer med patent på sandheden. Vi er sundhedsprofessionelle specialister, der prioriterer åbenhed, tillid og troværdighed. 

Dét er vores kald, vores valg og til tider vores udfordring.

For vi kan ikke lade være. Heri består vores stolthed og lyst til at være tandlæger. For os er praksis et ideal. Hver dag at leve op til vores egne høje standarder. Hver dag, hver time, hvert minut at arbejde målrettet for at sikre hver patient en optimal behandling. Hvilket vil sige så lidt som muligt, men så meget som nødvendigt. Vi er nysgerrige på nye teknologier, teknikker og redskaber, fordi det ligger i vores og fagets natur hele tiden at udvikle og forbedre. Dette bringer os til selve motivation for at etablere vores nye fælleskab Harald – navnet på danskerkongen fra Jelling, der samlede danskerne i ét rige.

Handlede det bare om pengene, forblev vi hver for sig. Motivationen bag Harald er lige så banal, som den er vital: At dyrke en levende, lærende organisation med højt til loftet og kort til kollegerne. Både dem, vi allerede kender, og dem, vi skal lære at kende, lære af og som kan lære noget af os. Kort sagt et fagligt fællesskab med en fælles faglighed. Skabt og løbende udviklet af mennesker med en naturlig videbegærlighed og kærlighed til tandlægefaget. Vi tør godt stå ved, at vi stræber efter at være end tand foran. Vi tillader os selv at åbne munden fra tid til anden for at stille krav til hinanden, til alle vores branchekolleger, til patienterne, til politikerne og til resten af verden.

Frem for alt vil vi gerne have friheden til at være os selv. Sammen.

Sammen om Harald og om at sætte patienten i centrum. Sammen med dygtige kolleger, der sætter faget højere end deres egen forretning. Sammen om netop at gøre disse værdier til en forretningsmodel og en model for de værdier, som skal sikre fagets fremtid. 

om HARALD

Sammenslutning af danske tandlæger - Harald.


​Vi har samlet os på tværs af Danmark og stiftet noget klassisk dansk som et kooperativ. 

Et kooperativ af selvstændige, lokale tandlæger, der er enige om at drive en bæredygtig forretning.

HARALD

​Dalbygade 40B, 2. 6000 Kolding

ØNSKER DU AT BLIVE PARTNER?

​Udfyld formularen, så kontakter vi dig og tager en snak om, hvordan du kan blive partner i HARALD.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt